+31 (0)85 2736728 info@made-chemicals.com

Vliegenthart B.V.

Vliegenthart B.V.

Vliegenthart B.V. is een gerenommeerde leverancier en partner voor de verf en drukinkt industrie sinds 1839. Gespecialiseerd in de productie van verschillende types plantaardige oliën, bindmiddelen, verf verwijderaars, drogers en anti-vel middelen.
De ruim 180 jaar ervaring maakt Vliegenthart één van de oudste chemiebedrijven in Europa. Vandaag de dag is de moderne en flexibele productielocatie gevestigd in Tiel (Nederland) van waaruit een groot pakket aan producten, van kleine hoeveelheden klant specifiek tot grote volumes van standaardproducten, worden geproduceerd en geleverd.

Drogers
Vliegenthart heeft een volledig assortiment producten op basis van neodecaanzuur welke een alternatief zijn voor de veelgebruikte 2-ethylhexanoaatmetaalcarboxoxylaten voor gebruik in coatings, inkten, onverzadigde polyesters en polyurethanen. De nieuwe producten worden opgelost in D60 of oplosmiddelen met een laag VOC-gehalte.
Het onlangs uitgebreide assortiment zijn ofwel primaire oxidatieve drogers die een snelle oppervlaktedroging en doordroging vertonen, ofwel drogers die interageren met de primaire drogers om een uitgebalanceerd droogprofiel in alkyd gebaseerde coatings te bevorderen. Voor drukinkten en VOC-vrije toepassingen biedt Vliegenthart cobalt NDA, mangaan NDA en zirkonium NDA-producten opgelost in isopropyl lauraat.

 Naar het productoverzicht

Anti-vel middelen
Velvorming door de blootstelling aan de atmosfeer is ongewenst voor een verf of een drukinkt. Het verlies van materiaal en veroorzaken van mogelijke problemen door besmette vel-deeltjes kunnen gemakkelijk vermeden worden met behulp van anti-vel middelen. Om vel-vorming in verf en drukinkten te voorkomen, biedt Vliegenthart MEKO- en MEKO-vrije anti-vel middel.
Het nieuwste MEKO-vrije anti-vel middel Antiskin LV100 verminderd velvorming bij gebruik van de primaire drogers cobalt, mangaan en ijzer, terwijl het effect op de droogsnelheid wordt geminimaliseerd.

 Naar het productoverzicht

Other services

PRODUCTS

MaDe Chemicals is representing several well known international suppliers: Deuteron, Wanhua, Vliegenthart en Rudolf.

LOGISTIC

Clear communication and short lead times is what we aim for. We do our utmost best to align our stock levels to the needs of our customers.  Read more...

MaDe Chemicals B.V.

Boslaan 35A, 2132 RJ Hoofddorp

CONTACT

Tel. +31 (0)85 2736728