+31 (0)85 2736728 info@made-chemicals.com

Deuteron GmbH

Deuteron GmbH

Deuteron GmbH is meer dan 40 jaar een gerenommeerde internationale leverancier/producent van organische matteringsmiddelen, structuurmiddelen, was additieven, oppervlakte additieven, antistatica, UV-initiatoren (kationisch), verdikkers/ thixotropie middelen, dispergeermiddelen en ontschuimers.

Verder informatie alsmede product documentatie vindt u op de website van Deuteron.

Matteringsmiddelen

De Deuteron- en Pergopak-matteringsmiddelen zijn organische polymethylureum polymeren. Op basis deze chemische en fysische eigenschappen van deze productgroep geven de matteringsmiddelen unieke eigenschappen welke niet te vergelijken zijn met bijvoorbeeld silica matteringsmiddelen.
De chemische karakter en structuur maakt het mogelijk de producten als enige matteringsmiddel te gebruiken maar ook te combineren met andere soorten matteringsmiddelen in vele verf en coatings toepassingen.

 Lees verder bij Deuteron

Structuurmiddelen
De Deuteron ST-producten geven extra mogelijkheden voor het aanbrengen van structuur en/of antislip eigenschappen. De producten zijn op basis van polymethylureum, co-polyester of polyamide en geven de mogelijkheid om esthetisch en/of de functionaliteit van het oppervlak te optimaliseren.
Op basis van de unieke eigenschappen tegenover vele andere gangbare structuurmiddelen worden in bijzonder polymethylureum producten voor veel verschillende toepassingen ingezet.

Lees verder bij Deuteron

Was additieven

De Deuteron was additieven zijn op basis van polyethyleen (PE), polypropyleen (PP) en polyamide (PA).

Op basis van de chemische eigenschappen is het mogelijk veel oppervlakte eigenschappen te beïnvloeden en de producten worden dan ook voor veel verschillende toepassingen ingezet.

Lees verder bij Deuteron

Oppervlakte additieven
De op polymethylureum gebaseerde oppervlakte additieven worden ingezet in verven/ coatings ter verbetering van frictie, krasvastheid en “haptic”.

De Deuteron OG- en SF-producten zijn beschikbaar in vele levervormen, onder meer in diverse reactief verdunners.

Lees verder bij Deuteron

Electrische geleidbaarheid/ antistatica
Deze Deuteron producten zijn gebaseerd op quaternaire ammonium verbindingen en zijn beschikbaar in zowel vloeibare als vaste vorm.
De antistatica wordt toegepast voor de meest uiteenlopende toepassingen zoals, van verbetering van verspuitbaarheid (elektrostatisch), antistatische schoenzolen tot vloercoatings (bijv. in computerruimtes).

Lees verder bij Deuteron

UV initatoren
Photo initiatoren voor kationische UV uitharding/ polymerisatie van epoxy- en oxetane-systemen.
In vergelijking tot andere technologie (anionisch) geeft kationische UV uitharding/ polymerisatie vergelijkbare eigenschappen maar ook voordelen zoals weinig krimp, goede hechting op diverse ondergronden en geen reactie met zuurstof.

 Lees verder bij Deuteron

Verdikkers en thixotropie middelen
De Deuteron verdikkers zijn op basis van anionische hetero polysachariden (xanthaan) en worden ingezet als stabilisator en verdikker voor waterverdunbare systemen. De producten zijn beschikbaar in diverse levervormen en daardoor geschikt voor alle mogelijke toepassingen.

Lees verder bij Deuteron

Other services

PRODUCTS

MaDe Chemicals is representing several well known international suppliers: Deuteron, Wanhua, Vliegenthart en Rudolf.

LOGISTIC

Clear communication and short lead times is what we aim for. We do our utmost best to align our stock levels to the needs of our customers.  Read more...

MaDe Chemicals B.V.

Boslaan 35A, 2132 RJ Hoofddorp

CONTACT

Tel. +31 (0)85 2736728