+31 (0)85 2736728 info@made-chemicals.com

Rudolf GmbH

Rudolf GmbH

RUDOLF GmbH, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Geretsried, Beieren, werd in 1922 opgericht door Reinhold Rudolf in Noord-Bohemen. Het bedrijf blinkt uit in innovatieve en hoogwaardige textielhulpstoffen, oplossingen voor textielverzorging, coatings- en bouwchemicaliën.
1.800 medewerkers in 45 landen over de hele wereld zorgen voor logistieke en technische ondersteuning.
De combinatie van achterwaartse integratie, wetenschappelijke-, ontwikkelings- en marktkennis met grondige toepassingsexpertise maken RUDOLF GmbH tot een ervaren en competente partner voor de klanten van de textielveredelingsindustrie, producenten van coatings en drukinkten, coproducenten en vele andere industrieën. RUDOLF biedt producten die voldoen aan de OEKO-TEX®- en GOTS-normen, zet zich in voor ZDHC en is een bluesign-systeempartner®. RUDOLF is een van de oprichters van de Transformer Foundation en leeft volgens de filosofie van het Responsible Care-initiatief, dat staat voor verantwoord handelen op het gebied van milieu, veiligheid en gezondheid.

Bevochtigers en dispergeeradditieven

RUCOLAC B-200 Series
Een fijne en gelijkmatige verdeling van de vaste pigmenten in de vloeibare bindmiddeloplossing is cruciaal voor de productie van gepigmenteerde coatings. Als deze processtap van pigmentvermaling niet perfect werkt, kunnen er een aantal zichtbare defecten in de coating ontstaan. RUDOLF biedt met de RUCOLAC B-200-serie een breed scala aan producten om een ​​optimale dispersie en bevochtiging van pigmenten te bereiken.

Oppervlakte additieven

RUCOLAC B-300 Series
Tijdens en na het aanbrengen van een coatingsysteem treden vaak oppervlaktedefecten op, die het uiterlijk van de coating en de beschermende functie ervan aantasten.

Essentiële parameters voor al die defecten zijn verschillen in oppervlaktespanning, die leiden tot de vorming van oppervlaktedefecten. Om deze te vermijden, biedt RUDOLF met de RUCOLAC B-300 serie additieven aan, die oppervlaktespanningsverschillen minimaliseren.

 

Speciale additieven

RUCOLAC B-400 Series
De eisen aan moderne coatings nemen voortdurend toe. Met de RUCOLAC B-400-serie biedt RUDOLF verschillende functionele additieven die coatingsystemen extra functies geven, zoals verlengde open tijd, tannine blokkerende eigenschappen of een hamerslageffect.

Ontschuimers

RUCOLAC B-500 Series
In de coatingsindustrie zijn meestal oplossingen tegen microfoam of macrofoam vereist. Microschuim komt voornamelijk voor in op oplosmiddel gebaseerde, oplosmiddelvrije, maar ook waterige formuleringen met een lage pigmentvolumeconcentratie (PVC), terwijl macroschuim vaker wordt gevormd in waterige systemen. Om schuimvorming te voorkomen worden ontschuimers of ontluchters gebruikt, waarbij ontschuimers de neiging hebben het schuim aan de oppervlakte te vernietigen (macrofoam). Ontluchters daarentegen versnellen het opstijgen van de luchtbel (microfoam) in de natte coating, zodat de luchtbel de coating kan verlaten voordat deze droogt. In de praktijk is dit onderscheid vaak niet mogelijk, vandaar dat in het algemeen de term ontschuimer wordt gebruikt. RUDOLF biedt met de RUCOLAC B-500-serie een breed assortiment ontschuimers op basis van minerale olie, plantaardige olie en siliconen.

Hydrofoberende additieven

RUCOLAC B-600 Series
Met de RUCOLAC B-600 serie biedt RUDOLF waterafstotende additieven die een optimale bescherming bieden voor allerlei soorten coatings.

Bindmiddelen en crosslinkers

RUCOLAC B-700 Series
Met de RUCOLAC B-700 serie biedt RUDOLF bindmiddelen op basis van siliconenhars en geblokkeerde isocyanaten, die werken als crosslinkers. RUDOLF biedt methyl- en fenylmethylsiliconenharsen voor bijzonder hittebestendige coatings. Deze harsen worden zowel voor fysische droogsystemen als voor moffelsystemen gebruikt. Typische toepassingen zijn corrosiebescherming voor uitlaat- en schoorsteensystemen, industriële ovens of verbrandingskamers. .Coatings worden vaak extra gecrosslinkt om hun prestatiekenmerken te verbeteren en hiervoor biedt RUDOLF geblokkeerde isocyanaten aan, die kunnen worden gebruikt als formaldehydevrije crosslinkers voor waterige polymere dispersies van polyurethanen.

Other services

PRODUCTS

MaDe Chemicals is representing several well known international suppliers: Deuteron, Wanhua, Vliegenthart en Rudolf.

LOGISTIC

Clear communication and short lead times is what we aim for. We do our utmost best to align our stock levels to the needs of our customers.  Read more...

MaDe Chemicals B.V.

Boslaan 35A, 2132 RJ Hoofddorp

CONTACT

Tel. +31 (0)85 2736728